Det kalles for Smaragdkysten, eller Costa Smeralda på italiensk. Når du ser fargespillet i havet fra en av de langstrakte strendene, skjønner du raskt hvorfor. Er du en som har lyst å besøke de ulike øyene rundt om i Middelhavet, er dette en øy du ikke må utelukke. Den Italienske øya Sardinia er kanskje ikke like populær som Mallorca, eller like myteomspunnet som Sicilia, men den står ikke tilbake for disse to på noen som helst måte. I denne artikkelen vil du få noen gode grunner til hvorfor Sardinia bør være ditt neste reisemål.

Først og fremst, for å få mest ut av turen vil en god løsning være å anskaffe seg en leiebil mens du er der. Det er fordi Sardinia er en relativt stor øy med mange severdige steder som fortjener et besøk. Hvis du for planlegger å reise med hele familien vil en leiebil være perfekt for å komme seg rundt til de forskjellige stedene, og få oppleve alt det øya har å tilby. Det er også supert om dere er en vennegjeng eller et kjærestepar som vil utforske øye med egen bil.

Lei bil via Internett

Den beste måten å skaffe seg en leiebil på er via Internett i forkant av reisen din. Det er veldig enkelt å klikke seg inn på et leiebilfirma og plotte inn datoen for når du eventuelt vil at bilen skal være tilgjengelig. Når du ankommer din destinasjon vil du få nøkkel og all informasjon du trenger på flyplassen hos det leiebilfirmaet du har valgt å bruke. Leiebilen vil gi deg og de du reiser med store muligheter med tanke på frihet, tid og avstander. Vi kan anbefale goautos – Sardinia som et alternativ.

Sardinia er en veldig flott øy med et godt utvalg av kritthvite sandstrender. Mange vil hevde de er noen av Middelhavets flotteste og det kan godt være sant. Hele øya er omringet av vakre sandstrender så det er ikke bare en mulighet. Sanden er gyllen og finkornet, og vannet blir akkurat så varmt som middelhavsvann skal være om sommeren, i tillegg til å være så klart og fint at du skulle tro du var i Karibien. Det er noe paradisisk over Sardinias strender som utvilsomt vil gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Mat, vin og Italia på sitt beste

Sardinia står selvfølgelig heller ikke tilbake på det kulinariske sammenlignet med fastlandet. Vi tenker ofte på Italia som en fantastisk matnasjon med sine deilige retter og verdenskjente vin. På Sardinia får du blant annet den klassiske italienske pizzaen som vi alle elsker, samtidig som du vil finne noe av den beste vinen på Middelhavsøyene. Det summer ut i en kulinarisk opplevelse som det nesten bare er Italia som kan gi. Dersom du befinner deg langs Cote d’Azur vil du også få servert gourmetmat av ypperste klasse dagen lang.

Dersom du eller de du reiser med er personer som liker lange late dager på strendene hvor du gjør minst mulig, er ute etter utsøkte middager på kvalitetsrestauranter, ja da er Sardinia plassen å være. Senere på sommeren vil du også merke at utelivet vil ta seg opp betraktelig ettersom italienere fra fastlandet kommer til Sardinia for å tilbringe ferien. Dersom du også liker å menge deg blant celebriteter og rikinger er Porto Cervo stedet for deg. Her finner du barer, butikker og restauranter i verdensklasse.

Sardinia er det perfekte reisemål

Dette er en øy som kan tilby det meste du trenger enten du reiser med familie, venner eller kjæreste. Du kan tilbringe mesteparten av dagene på en av de fine strendene, gå på shopping på den mer ekstravagante delen av øya, reise rundt på sightseeing i en leiebil og utforske alle kriker og kroker på øya. Og ikke minst, kan du og de du reiser med få en kulinarisk opplevelse i verdensklasse. Sardinia bør være på lista til noen og enhver når det kommer til neste reisemål.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *