Tenker du på å skaffe leiebil i Barcelona? Det er ingen dårlig ide. En rekke herlige opplevelser venter på deg i umiddelbar nærhet av den spanske storbyen. En leiebil gjør det atskillig enklere å komme seg til dem. Å kjøre bil i sentrum av Barcelona er allikevel noe du bør vurdere å droppe. Mer om det senere.

Leie bil i Barcelona

Hvis du kommer med fly til Barcelona, lander du på Barcelona Internasjonale lufthavn, El Prat. Alle de store utleieselskapene har kontorer på flyplassen. Du kan hente leiebilen her eller i sentrum av byen. Velger du det siste kan du ta toget fra flyplassen inn til sentrum. Her stiger du av på Barcelona Sants, som er den viktigste togstasjonen i byen. I nærheten finner du en rekke muligheter for å leie bil. Sixt har et kontor inne på selve stasjonsområdet. Europcar, Hertz og Avis ligger like i nærheten.

Du kan bruke vår sammenligningstjeneste for å finne beste pris på leiebil i Barcelona og ute på flyplassen. Du kan også bestille leiebil fra de ulike selskapene fra nettsidene våre.

Å kjøre i Barcelona

Det bor nesten 2 millioner mennesker i Barcelona. Det er temmelig trangt om plassen på veiene. Det å finne parkering i sentrum kan sette selv den mest tålmodige på prøve. I tillegg er det nok av sydlig temperament i trafikken. Her er det tett, smått kaotisk og aggressivt. Har du ikke kjørt i byen før, kan opplevelsen være temmelig stressende.

Derfor bør du vurdere å ta myndighetenes råd på alvor. Skal du inn til sentrum av Barcelona for å være turist? La bilen stå. Kollektivtilbudet er godt. Du kommer deg til mange av severdighetene uten å måtte gå særlig langt. Det er temmelig sikkert hyggeligere å fordøye inntrykkene til fots, fremfor å stresse i trafikken.

Parkering i Barcelona

De aller fleste som reiser til Barcelona bor på hotell. Mange hotell tilbyr parkering mot betaling i egne parkeringshus eller på parkeringsplasser i nærheten. Det finnes også en rekke parkeringsmuligheter utover dette. Den største aktøren er B:SM (Barcelona de Serveis Municipals). På nettsidene deres finner du en oversikt over de mer enn 14.000 parkeringsplassene selskapet råder over.

Å parkere ved eller i nærheten av de mange attraksjonene er nesten umulig. Enten fordi det ikke finnes parkering i nærheten. Eller for at de tilgjengelige plassene fylles opp veldig raskt.

Storslåtte Barcelona

Mange som besøker Barcelona kommer først og fremst på grunn av det som skjer på Camp Nou. Å se FC Barcelona spille hjemme foran snaut 100.000 elleville tilskuere bør stå temmelig høyt på «bucket-listen» til alle som elsker fotball. Når kampen er over finnes det atskillig mer du bør få med deg.

Du kan ikke reise fra byen uten å ha sett Sagrada Família. Kirken som ble påbegynt i 1883 og som ennå ikke er ferdigbygd. Den er så storslått og imponerende der den ruver i bybildet. Du kan gå i mange timer og bare se på alle de små og store detaljene.

I tillegg inneholder byen mye spennende arkitektur. Flere av bygningene og stedene befinner seg på UNESCOs verdensarvliste. Slik som Park Güell og Casa Milà. Vi må heller ikke glemme mat og drikke. Ingen kommer hjem fra Barcelona uten å ha blitt imponert over restaurantutvalget der nede.

Kjøreopplevelser rundt Barcelona

Det er når du ønsker å oppsøke opplevelser i nærheten av Barcelona at leiebilen kommer til sin rett. Du finner en lang rekke godbiter i umiddelbar nærhet av storbyen.

Omtrent 1 time nord for Barcelona finner du Costa Brava, kystlinjen mellom Barcelona og grensen til Frankrike. Utsikten fra veiene her er storslått. Innimellom lander veien i små fiskerlandsbyer som er mange hakk mer autentisk spansk enn hva du finner på de typiske turiststedene.

Velger du å kjøre innover og nordover i Spania, vil du etter sånn cirka tre timer komme til Andorra. Det lille fyrstedømmet som er klemt inn mellom Spania og Frankrike. Også her, midt i Pyreneene, må du belage deg på synsinntrykk som kan ta pusten fra deg. I tillegg kan du nyte mat fra det katalanske kjøkkenet. Andorra er også et populært reisemål for mange av Europas skientusiaster.

Er du glad i Cava? Da bør du kjøre til Penedès – vindistriktet som ligger en liten svipptur sørvest for Barcelona. Det er her man produserer Cava, som svært mange nordmenn har fått ganene opp for. Du kan for eksempel besøke vinmuseet som bærer vitne om at man har produsert vin i distriktet i snart 3.000 år. Museet inneholder så klart en vinkjeller hvor du kan smake på både vått og tørt.

Bilutleie i Barcelona

Vi er temmelig innstendige i vår oppfordring om at du bør leie bil hvis du skal besøke Barcelona. Ikke for å kjøre i selve byen men for å komme deg ut til de storslåtte opplevelsene som byen er omkranset av. Du kan gjøre som mange andre har gjort før deg: Bruk noen dager i selve byen først, til fots eller med de kollektive tilbudene. Så bestiller du og henter ut en leiebil i Barcelona når du er klar til å oppdage områdene rundt byen.

Du kan bruke vår sammenligningstjeneste for å finne de beste og billigste leiebilene i Barcelona. Både på flyplassen El Prat og inne i sentrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *